• چه طور ویدیوهای وبسایت خود را سئو کنیم؟

     

    آموزش سئو ویدیو یکی از پرتکرارترین سوالات شما کاربران عزیز وب سایت مارکترها بود که در این روز‌ها مطرح شده بود و تصمیم گرفتم که برای پاسخ به آن یک مقاله بنویسم. در این مقاله خیلی ساده و سریع یاد می‌گیریم که چگونه یک ویدیو را سئو کنیم. 

    قبل از هر چیز باید بگوییم که اصلاً سئو ویدیو چیست ؟ در واقع سئو ویدیو یعنی اینکه ویدیو‌های شما در نتایج گوگل رتبه بهتری بگیرد و در نتایج بالاتری از گوگل نمایش داده شود تا بتوانید احتمال ورود مشتریان بالقوّه را بیشتر کرده و به رشد تجارت آنلاین خودتان کمک کنید.

     

    چرا سئو ویدیو آنقدر اهمیّت دارد؟ 

    همه ما می دانیم که محال ممکن است، به گوشی خودمان یا صفحات مختلف وب ‌سایت‌ها سری بزنیم و ویدیویی در آن صفحات مشاهده نکنیم. ویدیو مارکتینگ رکن اصلی بازاریابی دیجیتال در دنیای امروز کسب و کارهای آنلاین به حساب می‌آید. بنابراین علاوه بر تولید و انتشار ویدیو، بهینه سازی آن برای گوگل هم اهمیّت بسیار زیادی پیدا کرده که در ادامه به روش‌های بهینه سازی و سئو ویدیو خواهیم پرداخت. 

     

    انتخاب یک هاستینگ مناسب برای پخش ویدیو در وب‌ سایت 

    قدم اوّل این است که زیربنای ویدیو را محکم کنیم ! قطعاً برای اینکه ویدیو با سرعت بالا بارگزاری شود، نیاز به یک هاست حرفه‌ای و مناسب مخصوص میزبانی ویدیو داریم. 

     

    حتما در گوگل عبارت “خرید هاست مناسب ویدیو” را جست و جو کنید، شرکت‌هایی هستند که به صورت کاملاً اختصاصی هاست‌های میزبانی ویدیو ارائه می‌کنند و شما می توانید با اتّصال این هاست‌ها به وب‌سایت اصلی خودتان، ویدیو‌ها را به صورت مجزّا بر روی سایت بارگزاری کنید و این باعث می‌شود که هم سرعت بارگزاری ویدیوها افزایش یابد و هم اینکه فشار به سرور اصلی سایت شما وارد نشود. 

     

    با خرید هاست مناسب برای دانلود یا استریم ویدیو، تجربه بهتری را برای کاربران خود ایجاد کنید که این بهبود تجربه کاربری هم قطعاً در بهبود رتبه وب ‌سایت شما تاثیر خواهد داشت. 

     

     

    تاثیر یک کاور مناسب در سئو ویدیو 

    انتخاب کاور یا همان (Thumbnail) تاثیر بسیاری زیادی بر روی افزایش کلیک ویدیو در نتایج موتورهای جست و جو خواهد داشت. این تصاویر بند انگشتی که هنگام تعریف ویدیو در وب‌سایت باید آپلود شود، دقیقاً در گوگل نمایش داده می‌شود و اگر جذّابیت داشته باشد، سبب افزایش کلیک ویدیو شده و هم تاثیرش در افزایش بازدید ویدیو نمایان می‌شود و هم اینکه به بهینه سازی وب سایت شما بسیار کمک خواهد کرد.

     

    انتخاب title و متای توضیحات مناسب 

    یکی دیگر از اصلی ترین المان‌های سئو ویدیو، انتخاب title و متای توضیحات مناسب است که باید برای ویدیوهای خود انتخاب کنید. می توان گفت گوگل از روی همین محتوای تگ title و متای توضیحات ویدیوی شماست که متوجّه می شود این ویدیو راجع به چه موضوعی صحبت می‌کند. 

    پس برای انتخاب عنوان و توضیحات ویدیوهای مورد نظر، وقت مناسبی صرف کنید و سعی کنید حتماً از عبارت کلیدی اصلی و همچنین عبارت مشابه (LSI) داخلی این تگ‌ها استفاده کنید.

     

    منبع اصلی ویدیوی شما کجاست؟ 

    این موضوع برای گوگل مهم است که صاحب و مالک شخص تولید کننده ویدیو کیست و این ویدیو برای اولین بار در کدام وب‌سایت منتشر شده است. 

    بنابراین توصیه می‌شود اگر به فکر رتبه گرفتن ویدیوی خود در گوگل هستید، بهتر است ویدیو را در ابتدا روی هاست خودتان بر روی وب‌سایت آپلود کنید و پس از ایندکس شدن توسّط موتورهای جست و جو، آن را در سایر شبکه های اشتراک ویدیو ( آپارت، نماشا، تماشا، یوتیوب و…) منتشر کنید. 

    از طرف دیگر انتشار ویدیو اصلی که منبع اصلی آن وب سایت شما به حساب می‌آید، در سایر شبکه های اشتراک ویدیو سبب بیشتر دیده شدن ویدیو و شناخته شدن برند شما شده و این نکته هم به صورت غیر مستقیم بر سئو آن ویدیو شما تاثیر خواهد داشت. 

     

    گوگل را گیج نکنید!!! 

    گاهی اوقات می‌بینم که یک فرد، ویدیو خود را در صفحات مختلف وب ‌سایت خود منتشر می کند. این کار سبب گیج شدن گوگل می شود و نمی داند که دقیقاً کدامیک از صفحات را به عنوان نتیجه اصلی در گوگل نمایش دهد. 

    بنابراین سعی کنید که هر ویدیو را تنها و تنها در یک صفحه خاص آپلود کنید و محتوای همان صفحه را تا می‌توانید غنی و قوی کنید. این کار سبب می‌شود تا کم کم رتبه آن صفحه جان تازه‌ای به خود بگیرد. 

     

    درک بیشتر گوگل با تبدیل ویدیو به متن ! 

    یکی از بهترین کارهایی که تاثیر مستقیم بر سئو سایت شما خواهد داشت و سبب رشد رتبه در گوگل می‌شود، این است که محتوای ویدیوی خودتان را به متن تبدیل کنید و با این کار گوگل بیشتر متوجّه موضوع و مفاهیم ویدیوی سایت شما شده و احتمال اینکه خیلی سریع تر در گوگل رتبه بگیرید بسیار بالا می‌رود.

     

    کافیست که این کار را با کمک فریلنسرهایی که در وب‌ سایت پونیشا هستند با یک هزینه اندک انجام دهید یا اینکه از نرم افزارهایی مانند Google Docs برای تبدیل صدای ویدیو به متن استفاده کنید. 

     

    دریافت سیگنال از شبکه‌های اجتماعی 

    این موضوع مهم است که از شبکه‌های مختلف اجتماعی تا چه اندازه سیگنال دریافت می‌کنید. منظورم دقیقاً این است که مثلاً کانال یوتیوب شما تا چه اندازه بازخورد دارد و اینکه آیا به صفحات سایت خود لینک داده اید؟ 

    سعی کنید روی افزایش بازدید شبکه های اجتماعی ویدیو (نماشا، میهن ویدیو، یوتیوب و…) کار کنید و هرچه بیشتر بتوانید در این شبکه‌ها دیده شوید، لینکی هم که در کپشن آن‌ها تولید می‌کنید و به سمت صفحه ویدیو‌های داخل سایت خود هدایت می‌کنید، ارزش و اهمیّت خیلی بیشتر خواهد داشت. 

    پس از فعّالیت مداوم در شبکه‌های اجتماعی و افزایش اعتبار خود در سایر شبکه‌ها غافل نشوید و روز به روز سعی کنید روی بهبود محتوای شبکه‌های اجتماعی مورد نظر کار کنید و سبب رشد خود در این شبکه‌ها شوید. 

     

    چیزی بگو که بقیه نگفتند 

    تجربه این موضوع را در یکی از صفحات وب سایت آموزش دیجیتال مارکتینگ مارکترها داشته ام، این موضوع را به عینه لمس کرده ام که اگر محتوایی (چه ویدیویی و چه متنی) در سایت ات ایجاد کنی که تا به حال کسی به آن اشاره نکرده، احتمال اینکه رتبه مناسبی در گوگل بگیره بسیار بالاست و اگه اون موضوع سرچ خوبی در گوگل داشته باشه، اون صفحه از سایت ات به یک آهنربای قوّی تبدیل میشه و می‌تونی به رتبه‌های برتر گوگل برسی. 

    پس همیشه سعی کن ویدیویی تولید کنی، که مشابه اون کم‌تر تولید شده و حرف تازه‌ای برای گفتن داری، اون موقع است که می‌توانی به فکر گرفتن رتبه عالی در گوگل باشی. البته این موضوع حتماً باید در کنار سایر فاکتورهای گوگل قرار بگیره تا بتونی رشد چند برابری سایت خودت را تجربه کنی.

     

    برای مشاهده ادامه مقاله آموزش سئو ویدیو کافیه به وبسایت آموزش سئو مارکترها سر بزنید و روی لینک زیر کلیک کنید:

    https://www.marketerha.com/seo-for-video 

     

    و اما ادامه اصول بهینه سازی ویدئو: 

     

    1) ارزش گذاری: 

    همانطور که می دانید فایل های ویدئویی که تهیه می کنید، باید متناسب با نوع محتوای تولیدی شما باشد. ارزش گذاری یعنی متقاعد کردن کاربران برای توجه به ویدئوی آپلود شده در وب سایت شما. به عبارت ساده تر ویدئو تولیدی شما باید آنقدر قدرتمند باشد که کاربران را تشویق به دیدن و خواندن محتوای شما کند. 

     

    2) ثبت ویدئو و بارگذاری آن در دامنه سایت: 

    اگر شما خود اقدام به تولید ویدئو به منظور افزایش رنکینگ در گوگل می کنید، باید ویدئوها را در دامنه سایت خودتان به ثبت برسانید. این کار باعث می شود که موتورهای جستجو ترافیک های حاصل از سرچ ویدئوهای شما را به سایت های دیگر روانه نکنند. 

    به عبارت ساده تر می بایست از هدایت ترافیک ایجاد شده توسط موتورهای جستجو برای دیدن ویدئوهای موجود در سایت خود به سایت های دیگر جلوگیری کنید. 

    به طور مثال هنگامی که شما یک ویدئو را در YouTube بارگذاری می کنید، آدرسی از وب سایت خود بر روی آن ضمیمه می کنید که در اصطلاح همان بک لینک می باشد که ایده ای بسیار خوب جهت انتشار محتواست. اما به این نکته توجه داشته باشید که موتورهای جستجو ابتدا سایت یوتیوب را به عنوان مرجع آن کلیپ در نظر می گیرند. 

    بنابراین به منظور جلوگیری از این مسئله بهتر است ویدئوهای تولیدی خود را در سایت خود بارگذاری و در فضای مجازی اقدام به انتشار لینک آن نمایید. 

     

    3) ایجاد محتوای تعاملی: 

    نظر شما در رابطه با ایجاد المان های تعاملی در ویدئوها به منظور افزایش حجم بازدیدکنندگان چیست؟ 

    برای پاسخ به این سوال می بایست ویدئوهای خود را Watermark یا برچسب گذاری نمایید. همچنین می توانید از روش های دیگری برای جلب نظر کاربران استفاده کنید. به طور مثال می توانید از عنوان گذاری، برچسب زنی، توصیف و … استفاده کنید. 

     

    4) ایجاد ابرداده های (Meta Data) مناسب: 

    هر کلیپ ویدئویی که آپلود می کنید، حتما باید دارای اطلاعات ضروری از قبیل نام، عنوان، لینک و …، آن هم براساس محتوای خود باشد. موتورهای جستجو با دقت تمامی این داده ها را از کلیپ استخراج می کنند. 

    ابرداده یا متادیتا، اطلاعاتی ورای نام کلیپ و عنوان آن می باشد؛ این اطلاعات شامل الگو های ساختاری، آدرس های منحصر به فرد و … می باشند. 

     

    5) بهینه سازی کلمات کلیدی: 

    استفاده از کلمات کلیدی در ویدئوها نیز بسیار مهم است. پس همانطور که متن ها کلمات کلیدی دارند ویدئوها نیز برخلاف تصور خیلی از کاربران باید دارای عبارات کلیدی باشند. 

    همان مطالب و مباحثی که در رابطه با انتخاب و بهینه سازی عبارات کلیدی در مقالات قبل بیان کردم، در فرآیند سئو کردن ویدئو نیز صدق می کند. نکته مهم آن است که در ویدئو به نسبت متن از آزادی عمل بیشتری برخوردار هستید و می توانید دایره استفاده از کلمات کلیدی خود را تا حد زیادی گسترش دهید. 

     

    6) تمرکز بر روی Thumbnailها (تصاویر و عکس های کوچک شده از ویدئو): 

    تصاویر و ویدئوهای کوچک شده از محتوای اصلی اولین چیزی است که توجه کاربران را به خود جلب می کند. در واقع این تصاویر باید آنچنان باکیفیت و جذاب باشند تا کاربران را ترغیب کنند بر روی آنها کلیک کنند و به تماشای آنها بنشینند. 

     

    7) ویدئویی با قابلیت اشتراک گذاری بالا تولید کنید: 

    وظیفه شما به عنوان کسی که فقط ویدئو تولید می کند، بسیار سنگین تر از چیزی است که فکر می کنید! به عنوان مثال شما علاوه بر اینکه باید به تولید ویدئو بپردازید باید ویدئویی تولید کنید که بسیار باارزش بوده و قابلیت به اشتراک گذاشته شدن را نیز داشته باشد. ویدئوی شما باید دارای ویژگی هایی از جمله خلاقیت، نوآوری، منحصر به فرد بودن و قابلیت منتشر شدن را دارا باشد. 

    این ویژگی ها باعث می شود محتوای شما با سرعت بیشتری در فضای مجازی پخش و باعث بهبود سئو سایت یا وبلاگ شما شود. 

     

    8) اضافه نمودن متن های ویدئویی: 

    متن های ویدئویی نوع نوشتاری از ویدئوها می باشند که در افزایش رنکینگ سایت در موتورهای جستجو بسیار موثر هستند. این نوع ویدئوها شامل قسمتی از نگارش صدای میکس شده بر روی ویدئو می باشند که ممکن است صدای ضبط شده به صورت توضیحات در یک قاب زیر صفحه، نمایش داده شود. همچنین این نسخه از ویدئوها قابلیت به اشتراک گذاری در صفحات وب را نیز دارند که می توانند با کدهای HTML ترکیب شده و در صفحات وب بارگذاری شوند. 

     

    9) Video Sitemap (نقشه سایت دارای ویدئو) ایجاد کنید: 

    همانطور که از نام آن پیداست Video Sitemap، نقشه سایت که دارای ویدئو است را در اختیار کاربران قرار می دهد. 

     همواره سعی کنید اطلاعات مهم و حیاتی سایت خود را که باید در اختیار کاربران قرار گیرد با ذکر جزئیات به صورت ویدئو در سایت خود منتشر کنید، زیرا کاربران به علائم گرافیکی واکنش بهتری نشان می دهند. 

    Video Sitemap نوع دیگری از تقسیم بندی ویدئوهاست که می تواند عناوین، جزئیات، موقعیت مکانی، تاریخ انتشار و سایر آیتم های مربوط به یک ویدئو را در خود جای دهد.این نوع ویدئو نیز در سئو سایت نقشی بسیار کلیدی دارد. 

     

    10) ویدئوهای هدف محور: 

    این نوع از ویدئوها به منظور پیگیری اهداف خاصی در شبکه های اجتماعی منتشر می شوند و عموما همانطور که از نام آنها پیداست اهدافی را دنبال می کنند. برای درک بهتر این نوع از ویدئوها بهتر است به مثال زیر توجه کنید: 

    فرض کنید شما ویدئویی از محتوای سایت خود به صورت خلاصه و تیتروار انتخاب و ضبط می کنید. هدف شما این است که از طریق بهینه سازی ویدئو به بالاترین رتبه ممکن برسید. بنابراین به جای انتشار نسخه اصلی محتوای خود، نسخه ای را در فیس بوک یا شبکه های اجتماعی منتشر کنید که علاوه بر درگیر کردن ذهن کاربران، آنها را ترغیب کند وارد سایت شما شوند و محتوای شما را با دقت مطالعه کنند. 

    به عبارت ساده تر کلیپی کوتاه برای جلب توجه کاربران در فضای مجازی تهیه کنید و آن را در شبکه های اجتماعی منتشر کنید. سپس منتظر بمانید تا کاربران با دیدن کلیپ اولیه، به سایت شما مراجعه کنند و به محتوای اصلی برسند. 

     

    11) اجازه منتشر کردن ویدئوها را بدهید: 

    مسئله ای که باید به آن توجه داشت اجازه منتشر کردن ویدئوها در سایت های دیگر می باشد. به عبارت خیلی ساده، برخی مدیران سایت ها اجازه نمی دهند تا کلیپ خود در دیگر سایت ها منتشر شود و آن را انحصاری می کنند. 

    اما این یک تفکر اشتباه است. شما باید اجازه دهید این کلیپ ها با لینک اختصاصی شما پخش گردد، زیرا با این کار نه تنها کمک به انتشار لینک خود می کنید، بلکه اجازه می دهید سئو سایت شما بهبود پیدا کند. 

     

    12) اشتراک گذاری در رسانه های اجتماعی: 

    هرگز از اینکه محتوای شما در سایت ها و کانال های مشابه به اشتراک گذاشته می شود هراسی نداشته باشید بلکه برعکس با آغوش باز از آنها استقبال کنید، زیرا این روش بهترین شیوه ممکن برای بهبود بهینه سازی سایت شما است زیرا این کار باعث افزایش رتبه سایت، ترافیک، بازدیدکنندگان و … می شود. 

    به نظر من حتی خودتان داوطلب شوید و لینک سایت و مطالب به روز وب سایت خود را بصورت رایگان در اختیار افراد مشتاق و باانگیزه در فضای مجازی بگذارید. آنها اقدام به انتشار محتوای شما در فضای مجازی و کانال ها می کنند. با این کار شما در واقع فرآیند برندسازی را انجام داده اید و به عنوان یک برند مشهور شناخته خواهید شد.

    ادامه این مقاله را می توانید از طریق لینک زیر مطالعه کنید:

    https://naserhojjati.com/آموزش-سئو-ویدئو 

     

     


  • Commentaires

    Aucun commentaire pour le moment

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Ajouter un commentaire

    Nom / Pseudo :

    E-mail (facultatif) :

    Site Web (facultatif) :

    Commentaire :